Friday, March 23, 2012

Rehatkan mata jappp

Assalamulaikum...

salam di pagi Jumaat penghulu hari...

Pagi2 nie BSB nak jamu mata kengkawan dengan view yg indah ciptaan tuhan..

Hari tue masa balik kg BSB sempat ler g singgah kat sini jap...

Empangan Mengkuang terletak di daerah Seberang Perai Tengah.

atau pun lebih kurang 28km dari Bandar Butterworth.

Tempat yg menarik utk berjoging dan nak relax kan minda pun bagus bebenor lerrr...

Menjadi tempat takungan air dan keluasan lebih kurang 3.9km persegi.

Dikelilingi oleh pokok2 yg menghijau.

Kalau hari minggu org kata ada aktiviti berkayak kat sini.

Jom kita sama2 merehatkan mata dengan kehijauan dan keindahan Empangan Mengkuang.






Dibuka pada pukul 6.30 pagi hingga 7.30 petang sahaja setiap hari.




Mykid's tengah tengok ikan2 melompat2 masa tue ada pengunjung beri ikan makan...

tapi AwAssssss....tak boleh tangkap ikan2 kat sini kkkkk...

jgn nak buat pasaiii nanti kena tangkap baru tauuuu...

Tenang jer air kat Empangan nie kan...

lepas balik dr sini hati pun jadi tenang...

tapi bila balik Shah Alam balik...

eemmmm berserabut ler balik....

ok stop dulu N3 BSB hari nie...

insyaallah minggu depan kita jumpa lagi..

jaga diri & family baik2

CU again...bye & adiosss..



















13 comments:

atIEsAyAnGkAmU said...

cantiknyer pemandangan kat cni kak...
aman je...

MulutPayau said...

memang cantik dan mendamaikan....seronokkan kalau hari2 dapat tengok ....

EL MARIACHI said...

cantik airnyer kau tak teringin terjun ke dalam tu hahaha...

Ati Masrif said...

salam bsb,

amboi..boleh pi sampai tepi tasik ye
kalau bsb sakit kepala lagi
pi saja empangan kat ulu yam pun
lebih kurang ni ja dan tak jauh :)

Zefa NorAsmara said...

Cantik pemandangan.. :D

aZuMaya said...

salam bsb..teringgat mcm kat kg ku ...betul tak cik sue

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

atie:memang aman damai jer kat sini..

MP:kat sini boleh hilang ler tension jap...

Mie:aku kan nak terjun tapi rasa nak jala ikan2 tue...sodap tue

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Ati:org ler kata..kat ulu yam tue keras sikit betul ker...

zefa:cantik dan aman damai jer kan..

Cikrin:kat kg ko pun ada empangan macam nie ker?aku rasa kat kg ko ada laut jer kan...

SaiSyi said...

saujana mata yang meandang, bestnya la kan kalau dapat tengok laut luas, bukit menghijau..

Arghh, lama sudah tak bercuti..

εïз mummyHaza εïз said...

permandangan cantik mcm oversea jek.. :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

saisyi:balik kg singgah jap kat sini..

mummyhaza:kat sini memang cantik rasa macam nak berenang jerr..

Ummu Muhammad said...

bile nak g arab.hijau kat malaysia susah nak tgk kat arab..bayangkanlah mekah die tanam pokok dan sebelah die ade pili yg airnye sentiasa mengalir supaye pokok tak mati kering..kite pokok melimph ruah ;)

CPP said...

bestnyer kat sini.,.......dPT pergi best nih