Monday, March 19, 2012

hutan rimba lagiii

Assalamualaikum...

cuti sekolah dah habis...so apa cer?

bila bukak blog, bsb tengok ramai kengkawan blogger BSB g jalan2 oversea...

peeehhhhh mesti bestkan.

BSB balik kampung jerrr

tapi sebelum kami balik kg kami g terjah dulu kat sini...

jom cekedauuuu..

cer teka kami g mana? kami g terjah Paya Indah Wetlands
ia nyer tempat perlindungan hidupan liar
terletak di jalan Dengkil-Banting
kalau drive dr Shah Alam dalam 40 minit kot.
Waktu operasi setiap hari dari pukul 7.30pg hingga 7 malam.
kat sini macam2 aktiviti boleh buat antara nyer:
jungle trekking, cycling, fishing, photography dan macam2 lagi lerrr...
masuk free jer punnn...
Aktiviti yang paling mykid's suka panjat menara tinjau yg tinggi nie...
kalau gayat jgn cuba nak panjat kkkk...

Memang tinggi kooo....tapi mykid's memang suka..





Bila nak turun baru rasa gayat...

Aktiviti seterus nyer pusing2 sekitar paya indah nie...


aksi suka2 Lepak jap kat sini...sambil makan jajan...kaki pancing suka ler tempat2 macam niekan?

Next time datang sini boleh ler bawa bekal nasi lemak...

Dah penat ler tueee...


Burung merak nie tak takut org tau....jenuh tunggu bila ler nak kembangkan sayap nyer tueee...

Hippo pun adoooo...kat sini kalau nak tengok hippo feeding pukul 10pagi-10.30 pagi setiap hari.

Kalau teringin nak bermalam, boleh ler sewa chalet kat sini.

Rasa nyer satu malam cuma RM120 jerrr...

tapi yg tak sedap nyer org kata byk nyamuk kat sini..entah ler betul ker tak?

tapi cantik juga chalet tue kan?

so apa lagi kalau tak tahu nak g mana weekend nie mari ler terjah

Paya Indah Wetlands Dengkil...

ok jumpa lagi nanti..tataa tiitii tuuu & adios.

11 comments:

Amie said...

Habis bercuti ye... tak pe bercuti dalam negeri pun ok, yang penting masa bersama keluarga tu amat berkualiti walau ke mana kita pergi kan...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah.. best nye g jalan2 :)

Kakzakie said...

Kakak suka tengaok hero bsb. Aktif betul. Siap gaya ultraman lagi. Seronoklah tu....

Merak tu saja tak nak bagi bsb capture gambar dia hihi...

Zefa NorAsmara said...

Semput nak panjat tangga tu. Bagus anak2 BSB, bertenaga!!

ummiross said...

tentu seronok anak2 kan..kalau ummi gayat jugak tu.

sahromnasrudin said...

assalamualaikum


comelnya pemain2 pemain bolasepak yg ada dlm pic awk nie..harapan negara tue

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

amie:betul kata u..

topimage:tq singgah di sini..

kak zakie:hero saya memang suka buat aksi macam tue...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

zefa:saya pun semput gak panjat menara tue..

ummiros:masa naik tak gayat tapi masa turun gayat gakk..

sahrom:insyaallah...mana ler tahu satu hari nanti boleh ganti sapi..hehee

aZuMaya said...

salam bsb,,, kat sini ada reataurant sea food tak ? member aku kata sedap

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

res. seafood x nampak pulak..tapi kat luar tue ada res. beriani tapi tak sedap ponggg

CPP said...

oho sonoknyer g sini,,,haiii bile la cpp nk spi....huhu