Wednesday, September 29, 2010

Semakin Lama Semakin Mahal

Salam kengkawan semua. Bulan Syawal hampir sampai kepenghujungnya, banyak lagi ker kengkawan nak memenuhi undangan open house. Bila makan tue jgn ler makan mengikut nafsu, kena ler jaga kesihatan juga. Sambil kengkawan menjamu selera di majlis open house tue cuba kengkawan tinjau ada tak dikalangan kawan2 kita yg masih guna pinggan mangkuk zaman dulu2 macam pinggan mangkuk BSB tunjukkan di bawah nie. Zaman skg nie pinggan mangkuk yg lama2 nie memang dah ada nilai. Peminat brg2 antik memang mencari pinggan mangkuk atau barang2 lama nie. So masa balik cuti Raya hari tue sempat ler BSB snap gambar barang2 lama yg ada dirumah ayah mertua BSB, diantara nyer :-

Koleksi Dumex nie sudah lebih 43 tahun. Mengikut kata kakak ipar BSB, koleksi nie hadiah kemenangan Hubby BSB memenangi peraduan bayi comel....tapi skg idok ler comel dah...cuma manisnya ada...heeehhhheee.

Yang ini koleksi pinggan mangkuk English Style "J&G Meakin,England". Cantikkan... macam koleksi vantages pun ada kan.

Yang 3 ketul nie koleksi pingan mangkuk pokok buluh. Yg lain semua dah pecah tinggal 3 ketul nie jer..made in China.

Kipas angin jenama National gitu, berat tau kipas nie. Apa lagi "Ownkoleksi" kalau berminat boleh ler contact BSB. Harga boleh dirunding.
Yang nie kenal tak? Zaman skg org pakai computer jer mana ler nak menaip pakai typewriter nie. Kalau salah taip kena taip balik sampai ler jari jemari nie tercabut...
Last BSB nak tunjuk tirai besi nie....jgn mare, rumah caper yg ada tirai besi nie lagi. kalau ada simpan tau...mana ler tahu satu hari nanti ada peminat tirai besi tercari2 benda buruk nie. Sekarang nie pun dah macam2 barang lama ada peminat masing2. Macam dalam blog "Ownkoleksi". Ok kita jumpa lagi dilain N3....ADDIOSSS...

5 comments:

Yan said...

Salam,

akak pun suka antik. Now dalam proses nak amik katil besi dr rumah kawan.Hubby beli masa dia bujang lagi..heee.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

kak yan nanti boleh ler buat ala2 english stail katil besi tue.

MrsNor said...

cantik nya J & G meakin tu...minta ler dgn MIL tu...susah dah nak dpt benda tu sekarangg

Amy Syaquena said...

singgah n follow,jemput ke sinar raudah ye n follow me too

MamaYatie said...

umah saya kat kg ada seterika arang..tu jer la kot yg antik