Friday, September 24, 2010

kIsAh CuTi rAyA LaGiiii..

Salam kengkawan...banyak ker dapat undangan open house atau tengah sibuk nak buat open house weekend nie...tak nak jemput BSB ker???N3 kali nie ke Sungai Sedim, Kulim, Kedah. Tempat perkelahan dan perkhemahan yg terkenal di Kulim. Air sungai nie memang deras dan sejuk macam air dlm aisbox...eeee sejuk nyerrr. Memang tak tahan kalau nak berendam lama2 dalam sungai nie...sejuk betul, tapi budak2 bukan nyer tahu sejuk ker apa. Anak2 BSB mandi sampai nak balik baru naik ke atas nak makan...Sungai nie amat sesuai untuk berkelah bersama family, tempat yg nyaman, selesa dan air sungai pun x ada ler dalam sangat pun...mari ler intai pic yg BSB sempat ambil nie...

Seperti biasa ler...Qaiser mula2 takut nak turun ke dlm air...tapi at last dia org yg paling lama dan last sekali naik dari dlm sungai.

Qistina memang suka kalau jumpa air.....terketar2 dia menahan kesejukan tapi mandi juga tue..

Ini ler sebahagian ahli keluarga BSB yg mengikuti perkelahan ke sungai Sedim nie...

Hubby tengah menyalin baju sikecil Qaheer. Dibelakang 2 ler bekalan kami semua. Ada nasi lemak, roti dan cucur bawang....apa lagi mari makan...perut dah lapar nie duduk dlm air lama sangat. Terima kasih kepada Ana, Kak T, Kak Ina dan lain2 yg sudi menyediakan bekalan kita nie.

Lepas acara mandi manda, kami p tengok The Tree Top Walk kat Sg Sedim nie. Kalau jln kaki 10 minit sampai ler kat sini dr tempat perkelahan BSB tadi. The Tree Top Walk nie yg terpanjang di dunia...jgn tak tahu. Kami x ler panjat titian tue sebab masing2 gayat tengok jer lee.

Ini di laluan masuk ke Tree Top Walk. Terasa adventure pulak nyer...dah lama bebenor teman tak dengar suara ungas2 didlm hutan....rindu nyer...

Kita snap gambar dulu, jgn lupa... tengok ler aksi tersendiri Qaiser.

Kat sini ler start point The Tree Top Walk nie...

Dari sini titian nie x tinggi lagi...tapi kalau jatuh mahu patah juga tulang kita nie.

Dah puas intai2 apa yg patut, kami pun cau ler...sepanjang jln si adik Qaheer nak berdukung jer, tak tahu naper x nak jalan sendiri. Apa lagi my Hubby ler yg jadi mangsa. Penat tau kena naik bukit lagi nak sampai kat sini...apa2 pun kami sekeluarga happy sangat hari nie....jumpa lagi next N3 di Kulim, Kedah....Jaga diri semua & ADDIOSSSSSSSSS...

4 comments:

zarina said...

rasanya ada pelakon dunia baru pernah kahwin kat tree top world ni..bleh gak melawat kalau sampai ke sana nanti

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

tak tahu pulak ada buat wedding kat sana...

MamaYatie said...

bestnya..dah lama tak gi waterfall/ sg., sejak2 ada anak ni...harapnya next bley gi berkelah kat mana2 waterfall

Yan said...

Salam,

akak suka gak dgn waterfall. tp since cerita pasal kuman visru tikus tu jadi takut..

tp seronok kan