Monday, December 22, 2014

Dah habis berpantang

 Assalammualaikum..
Habis jer tempoh berpantang anak2 teruna BSB,
kami terus g terjah Putrajaaaayaaaa.
pagi-pagi lagi anak2 bsb dah bersedia nak menjelajah Putrajaya
tak sabo bebenor ler tueee..
 Pukul 10.30 pagi kami dah sampai di pantai buatan manusia di Hotel Pullman..
suka ler dapat main pasir tak yah susah nak pergi Port Dickson..kat sini pon hado ko.


 Dari sana kami terus pergi Challenge Park Climb, di Taman Cabaran.
 Taapiiii kami masuk kat sini jerrr...kalau masuk sini memang foc..kid wall climbing.
 Aksi bergayut akak Tina...jangan risau kalau jatuh ada tilam kat bawahnya..panjat lerr sepuas-puas.

 Dari Climbing wall, mykids nak try Roller Blade pulak...apa lagi ayahnya pon layan jer lerrr..
 Bila menengok bebudak main kat bawah nie...mula ler mykids excited bebenor nak try main..
jom kita p sewa kasut kat bahagian bawah..
 taaapiiiiii....tutup ler pulak kedai sewa kasut roda nie...aduzzzz...cian tak dapat ler nak try main roller blade..tak pe nanti kita datang lagi kkkkk...
 Lepas lunch kami terus pergi ke Tasik Wetland.
 Setelah menelek2 kat kaunter...akhirnya kami pilih pedal bot,
memandangkan abang & adik firstime naik pedal bot memang excited giler lerr..
 Semua dah siap pakai life jacket..jom kita berkayuh

 Kami pilih swanbot yang color putih dan biru tueee...mykids yang nama kannya swanbot...apa2 je lerrr..

 Qistina nak naik yg nie...cantikkan..
 Berdebar-debar nie...takut gak kalau terlebih muatan..hehehe
 Alhamdullilah....ok jeeee...boleh naik 2 dewasa dan 3 kanak-kanak..bayarannya RM 18 jee.
 Mula2 ingat nak kayuh sampai kat pulau kecil tueee..tapi memandangkan angin kuat sangat..
 tak sampai2 kami kat sana..hehehe pusing kat sini je leee

 RM18  untuk 1/2 jam okkk...kalau lebih sikit tak apa pon..
 Sukanya...dapat naik swanbot.
 Bila nak balik mykids terpandang basikal pulak...nak sewa ker??? 
tapi rasanya tak sesuai lagi untuk abang qaiser dan adik qaheer dengan aktiviti yang lebih lasak nie..
almaklum ler baru baik dari bersunat..sabo dulu ya sayang.

 Sebelum balik ke Shah Alam...kami singgah dulu di One City Mall di Subang Jaya.
Mykids teringin sangat nak tengok kat Roof Top yang ada lantai kaca tueee..

 Berjalan-jalan di atas lantai kaca...boleh nampak terus ke bawah tauuu...eeeee tak gayat ker??
 Kita bergambo dulu..adik jangan ler bersandar di dinding kaca tueee...ngerinya mama tengok..
 View dari atas memang cantik.
Memandangkan hari pon dah nak hujan..jom kita akhiri penjelajahan kita di sini.
Oppp lupa nak beritahu..
kat Roof Top nie memang banyak pub, bar dan restauran yang menjual minuman keras..
rasanya nie tempat entertainment terbaru di Subang Jaya.
Jumpa lagiii..sekian.


9 comments:

Najib Ariyan said...

Nice kan Putrajaya... kat atas Precint 11 tu ada satu taman di atas bukit yg bersambung antara satu sama lain... nice sangat taman tu... terjaga dengan baiknya... sesuai untuk berjogging

Pia said...

"wehh anak2 dah besaq2 dah..tudia la punyalah lama tk 'jumpa' kan..hehe...best ler cuti2 malaysia.."

Kakzakie said...

Betul-betul lepaskan hajat semasa berpantang hero semua tu:)

εïзmummyHazaεïз said...

huwaaaaaa.... haza nak sgt ke putrajaya.... masih tak sampai2 lagi....

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Najib:akak tak sempat singgah taman kat situ...lain kali bole ler singgah sana.

Pia:cuti2 dekat rumah jer..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Kakzakie:memang tak sabo2 nak habiskan 2 minggu tue..

Haza:weekend nanti boleh ler singgah sana.

Najib Ariyan said...

Salam

SELAMAT TAHUN BARU 2015

Semoga tahun2 mendatang menjanjikan kemakmuran, keamanana dan kesejahteraan kepada kita semua.... aminnn....

Zefa NorAsmara said...

Teringin gak nak g Mall baru tu tp belum berkesempatan..

Hari tu lalu kat situ, huiiiii jem sesangat..

mama maman aka yana said...

kita pun teringin nak tgk roof cermin tp gayat.. hahaha