Friday, January 25, 2013

jalan2 & pusing2

Assalamualaikum
 N3 ke 2 di tahun 2013...
nampak sangat penyakit "M" menyerang BSB
 Jom malas nak layan banyak2
kita intai aktiviti semalam di Kuala Selangor.
 
 First kami singgah makan dulu kat aiskacang61 kat kampung assam, kuala selangor.
kalau singgah sini jangan lupa makan ais kacang memang sedap giler..
rasa macam makan ais salji manis, semangkuk RM3.
 
 Kami order 2 mangkuk mee udang dan 3 pinggan nasi ayam.. 
mee udang RM13 dan nasi ayam kalau tak salah RM4. Boleh tahan gak sedap nyerrr..
 Lepas makan agenda kami di teruskan ke Bukit Melawati. 
Mykids suka bebenor dapat naik Trem, dewasa RM3 kanak RM2.

 Di puncak Bukit Melawati
 Kat sini memang banyak monkey ko..tapi monkey nie idok ler liar pun...
 Di belakang tue rumah api..tak boleh masuk kat situ just tengok dari luar je kkkk..
 Muzium kat belakang nie boleh masuk..tak ada bayaran dikenakan..FOC ko.
 On the way balik Shah Alam kami singgah makan cendol bakar. 
Semangkuk kecil nie RM2. Kalau nak campur pulut,durian or tapai pun boleh..
Kat sini juga ada jual nasi ayam dara, bakso dan rojak.
so apa lagi esok kan cuti 3 hari.
apa lagi boleh ler terjah kuala selangor
Kuala Selangor juga terkenal dengan seafoodnya.
sekian..
byeee & adiosss,,

9 comments:

Kakzakie said...

Anak-anaklah yg sebenarnya yg happy bila ada peluang macam ini. Mana ada letih kan - seronok tak terkata.

diana said...

sedap nya cendol dn ais kacng..:)

EL MARIACHI said...

cendol bakar tu memang best fad...

Hanis Azla said...

bestkan lepak2 kat tempat2 mcm tu.. rasa rileks sangat.. bukit melawati dah naik.. cendol bakar pun dah rasa.. tapi abc kampung assam tu tak pernah try lagi.. klu balik kampung nanti boleh cuba singgah..

Rinna said...

Waa sedapnya tgk ABC tuh.. Seronok laa budak2 tuh dpt jalan2.. :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

kakzakie:yg letih kita je..anak2 memang suka jln2 macam nie.

diana:ais kacang tue memang world ko..

Mie:ko pernah g sana ke?

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Hanis:restorant nie tepi jln sbl sampai pekan..

Rinna:jln2 kat sini je..

Myra Jay said...

Terliur tengok ABC, tinggi tul..
Okla harga tak mahal sangat :D

cik puan pe'pel aina said...

cendol tu mcm best jerk lame dh x mkn cendol