Thursday, February 16, 2012

simple & sedap

Assalamualaikum...

Udah seminggu teman tak upload citer baru kan?

teman skg nie sibuk melayan citer korea "lie to me"

uorls pernah layan citer nie tak?

cer layan jap..mesti tangkap syokk punyaaa...tak caya cer try dulu...

habis layan citer korea kita p makan...

BSB sediakan hidangan yg ringkas tapi sedapppp...bak kata Qaiser

"mama kalau masuk master chef mesti menang"heeheee

Sebelah petang pulak kita buat puding roti.

Aaallaahhh senang jer pon.

Mula2 blend 5 keping roti, 2 cawan susu cair dan 4 biji telor dan sedikit garam.

Lepas tue buat kan gula hangus dan masukkan kedalam periuk kukus

dan masukkan adunan yg di blend tadi.

Tunggu 15 minit masak ler dan angkat...senang jer kan.

Yang pelik nyer mykids tak gemor ler pulak puding roti nie...

agak nyer sbb lembik sangat kot.....

ok jumpa lagi..tataa tiiti tuuu & adiosss.

19 comments:

Rinna said...

Simple2 pun janji sedap.. :)

~MAWAR~ said...

aish...buleh try ni puding roti..best!

diana said...

saya pun tengok drama tu..selalunya tengok hari ahad je..;)

nieda said...

wow boleh masuk master chef..yg penting anak2 suka

Kakzakie said...

Kalau anak kakak tak suka sangat kuih yg manis-manis dan itu agaknya Qaiser pun sama - tapi kalau sejukkan mungkin dia suka...

QUEEN of Heart said...

presentation yang menarik, berselera rasa nak mkn..hehe

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Rinna:angin malas dah dtg daaa..

mawar:kalau nak kurang manis kurangkan gula..

diana:saya dah pinjam DVD nak tengok ending nyer..

nieda:budak2 memang suka makan ayam gorengkan?

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

kakzakie:next time saya nak try kurangkan manis pulak?

QOH:rasa biasa2 jerrr...

MamaYatie said...

masak la apa pun kan,cukup rasa & present cantek2 mesti family suka..hihi

BSB,sedapnya puding roti..tak pandai nak buat la..huhu

atIEsAyAnGkAmU said...

sedap....atie suke hidangan pertama tuh...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

mamayatie:puding roti tue kalau nak sedap lagi tambah kismis..

atie:alaaa senang jer buat nyer..weekend nanti boleh ler buatkan.

aZuMaya said...

n3 yg paling aku suka...jom bsb kita joint MC season ke 2

MulutPayau said...

simple pun nmpk sedap dan myelerakan...

Zefa NorAsmara said...

Yang simple tu kadang2 lebih sedap dr yg susah payah.. ehee..

Azian Elias said...

aduiii..tak larat layan citer Korea ni.. akak ni mengadap je kat beyond ni.. haruuu...


seddap tu pudding roti...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

cikri:boleh..nanti boleh ler tunjuk skill yg tak seberapa nie?

MP:nie menu org malas daaa..

Zefa:betul ckp zefa..

kakyan:akak citer wild romance pun best gak...

CPP said...

BSB aina nak jadi juri :-
1. platting menarik..
2. piring dengan cawan tu saye suke sebab kaler putih + hijau
3. puding roti tu simple dan senang nanti saye tiru kamoo buat ye..
ekekekekkekeke

diana said...

lama tak makan otak2..:P

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

CPP:puding roti tue tak berapa sedap...anak2 semua x nak makan..

diana:N3 nasi ayam tue ada otak2. kat kedai nasi ayam tue memang sedap otak2 nyer...