Monday, May 11, 2015

GAJaH OOooooo GaJaH

 Assalamualaikum..
Pernah dengar tak "Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan" kat Kuala Gandah, Temerloh, Pahang.
Baru2 nie Gang 3Q terjah ke sana.
Paling best masuk free...tapi uols kena pergi awal2 kalau tak memang penuh parking..
kena parking di luar ler jawab nya.
BSB sampai sana pukul 10.30 pagi.
Check in dulu, isi form dan ambil pas.
Lepas tue kami terjah Deerland dulu..cuma 5 minit je drive dari Pusat Konservasi Gajah tue..
 Aksi si kecil tengah beri tebu kat anak gajah..tak takut ker dikkk ooooiii..
 Akak Tina di depan pejabat pendaftaran...apa2 pon daftar di sini dulu..baru dapat masuk tengok gajah tau..
 Layan aksi nakal 3Q jap.
 Pertunjukkan gajah bermula pada pukul 10.30 pagi dan sekali lagi pukul 2.00 petang..
kalau tak salah BSB ler..
 Takut tapi mahu...
 Gajah2 nie memang telah di latih untuk beraksi bila kita nak ambil gambar..
 Aksi gajah2 tengah mandi manda..
 Kalau kita nak mandikan gajah boleh join..RM 10 seorang jeee
 Di depan pintu masuk Pusat Konservasi Gajah.
Layannn
 Mak aaiii...Banyaknya stiker masuk di tampalkan sini...
 Sebelum kami masuk ke Pusat Konservasi Gajah, kami singgah Deerland dulu..
di buka pada pukul 10.30 pagi..bayaran masuk dewasa RM6 kanak2 cuma RM4
 Di dalam nie bukan setakat rusa jer..macam2 hado ko..
 Daging rusa buat rendang mesti sodapkan...yuuummmyy
 Bila masuk jer kat sini..nanti diorang akan kasi bakul berisi ubi keledek..bole ler kita kasi rusa tu makan..

 Landak kecil...nak pegang tapiii geli pulak rasanyaaaa..
 Binatang nie pon ada..apa kenamanya..lupa pulak
Setelah puas sesi bergambo bersama binatang2 nie..perut pon dah lama minta diisi.
jom kita balik..jam pon dah pukul 3.00 petang.
Pusing2 cari tempat makan..tak jumpa disini
at last kami stop makan kat Bentong..
Satu pengalaman baru buat 3Q dapat melihat dengan lebih dekat 
dan dapat sentuh binatang2 nie semua.
sekian..adiosss

3 comments:

Kakzakie said...

Mandi dgn gajah pun RM50/-?

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

kakzakie:kalau tak salah saya RM50 utk mandikan gajah dan tourist guide.

EL MARIACHI said...

hummmm...dah mandi dengan gajah pulak...aku selalu mandi kerbau je