Wednesday, April 01, 2015

JoHoR bAhRu 2

 Assalamualaikum..
Sori BSB sibuk bebenor dgn GST ni ahhh..
sampai tak sempat nak upload citer Johor Bahru.
ok... jom kita habiskan citer Johor Bahru.
Hari ke-3 di Johor Bahru, lepas checkout kami terus g breakfast.
pekena roti kacang pool lagiii..
lepas tue bermula ler pengembaraan 3Q&thegangs..
 Mula2 singgah di Legoland, tempat yang tak plen pon nak singgah..
tapi dah memandangkan udah berada di Johor Bahru..
kami singgah jer lerrr..kami servey2 je pon...tuiiiituiiituiii
 Ambil gambo kat sini..kemestian...
tak ada pulak yg nak menolong ambil gambo kami sekeluarga..
semuanya sibuk nak bergambo.
 Depan hotel Legoland...memang nampak grand gilerrr lerrr..
Bila lerr gamoknya dapat overnight kat sini????
 Masih lagi berlegar2 di Legoland.

 BSB beli aiskrim Buterfly RM3.00 ko yang selalunya RM1.80...pehhhh maheiiinya.
 Dari Legoland kami singgah di Puteri Harbour, Nusajaya
 Di sini tempat kapal-kapal layar berlabuh...kami layan jap kat sini.
 Bergambar di depan Hello Kitty Town.
 Pukul 1.00 kami bergerak meninggalkan Johor Bahru..tapi sempat lagi singgah Johor Premium Outlets.
 Barang2 di sini agak mahal...tapi ada juga yang boleh beli..kena pandai pilih kedai mana ada buat sales.
 Macam di Nike Factory Store...hubby beli jersi Malaysia original..
harga asal RM229 lepas diskaun RM49.90 sahaja.
 Layan jap aksi nakal dari gang 3Q
 Ontheway balik kami singgah pula di bandar Muar...pusing2 dulu kat sini kkkk..
 Bergambar di Muara Sungai Muar....nuuu nampak dari jauh jambatan Muar.
 memang oldskoll lerrr..
 Aksi kepenatan dan kelaparan...jom kita makan.
 Kalau datang Muar tak rasa mee bandung memang tak sah...
kami makan di gerai tepi muara sungai muar.
satu pinggan cuma RM5.00 je...ada daging dan sotong...rasanya agak pedas tapi sodappp.
Sebelum balik sempat gak BSB sambar 2-3 kampit  kopi 434 untuk buah tangan adik-adik BSB.
Kami sampai rumah pukul 10.00 malam..sib baik tak jem..
TAMAT

sekian..adiosss..

4 comments:

Kakzakie said...

Ya Allah dah singgah JPO kisahnya. JPO ni di belakang rumah kakak tau:)

mama maman aka yana said...

Hhhmmm.. kat JPO barang2 kena pandai pilih.. mahal bagi mama la.. hehe

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

kak zakie:kalau tahu rumah akak bel jpo bole singgah..hehehe

yana:betul mama...kebanyakannya mahal2

Myra Jay said...

Best tu jenjalan sana..
P Legoland, JPO singgah Muar makan :)

MJ dah lebih 20thn tak ke Johor sana ha, 2 tahun lepas je cuma singgah Muar hantar adik ipar study sana