Monday, June 16, 2014

camping timeeee

 Assalammulaikum..
cuti sekolah udah habis daaa...
aktiviti harian kembali seperti biasa.
cuti hari tu uorls gi mana?
BSB & the gang g camping kat Bagan Lalang.
Mula plen nak ke P.D..tapi memandangkan P.D tua katanya jem,
so kami g sini aje lerrr.
Kami bertolak dari Shah Alam, pukul 3.00 petang.
Sampai Bagan Lalang kul 4.30 petang.
Terus dirikan khemah.
Mykids suka bebenor, bab2 pasang khemah nie..
ate udah lama nak bercamping dan bermalam di pantai tak menjadi2..
dan akhirnya impian menjadi kenyataan..
 Sampai je tepi pantai si adik dgn si abang tak sabor nak mandi laut....
sabo yanggg oooiii...kita pasang khemah dulu kk..
 Khemah sedang dalam pembinaan..nak tolong ke nak buat kacau nieee...
 2 buah khemah udah siap di pasang..."nak relex jap mama dlm khemah" kata akak Tina.
 Pandangan dari jauh khemah kami...kuat ke nie???kalau angin tiup terbang tak???
entah ler..kita tunggu mlm nanti
 Puan admin nak berselfie jap..
 Aktiviti di pantai bermula...main layang2 kooo...tak naik tinggi pun..
 mandi laut dan main ombak
 Abang Qaiser udah tak tahan sejukkkk....
 Okkkk..jom kita bersihkan badan dulu kat toilet....
masuk bilik ayor nak mandi kena bayor RM0.60 seorang tau...
BSB tak kisah sangat bayor tue..tapi yang tak sodapnya...
bilik ayor ni di tutup pukul 11.30 mlm dan dibuka kembali pukul 8.00 pagi....
aduzzzz macamana nie kalau tengah mlm nanti teman nak membuang ayor besar!!!!! 
harap2 jgn leee sakit perut..
 Lepas mandi aktiviti masak memasak bermula...masak megie je pon...
kalau tak kenyang, nanti ayah g beli nasi kat gerai belakang nie pula...mama pun nak juga?
 Pukul 11.00 mlm my kids masuk tidur...mula2 agak panas dan bernyamuk.
jenuh gak ler BSB menampar nyamuk dan mengipas-gipas...tapi lepas kul 1.00 pagi baru le ada angin...
dlm pukul 2.00 pagi pulak angin bertiup agak kuat dan bunyinya memang menakutkan sikit...
takut juga ler dibuatnya...takut gak kalau2 khemah nie di terbangkan angin..
tapi alhamdullilah semuanya selamat..
 Pukul 2.30pagi..BSB tak tahu nak buat apa lagi...snap gambo teko air nie bolehh..
pandang kiri pandang kanan makin nak pagi makin ramai pulak yg datang berkhemah 
dan buat bbq kat tepi pantai nie..siap nyanyi2 le pulak..udah macam siang hari...
depa nie tak mengantuk ker???
 Pukul 5.30 pagi selepas terlelap sekejap...view betul2 depan BSB...cantiknya...
masa nie udah tak dengar bunyi nyanyi2...
ghuper2nya deme2 tu udah tidur....masa nie memang terasa sejuk gilerrrr...
 pukul 6.30 pagi
 pukul 7.00pagi my kids bangun dan terus main laut..mandi le puas2 kejap lagi nak balik dahhh..
 Akak tina tengah teropong ketam kata nya...ketam malam tadi ada lerrr...
 Jom kita runtuhkan khemah sama2...tapi mama ambil gambo jeee
 lipat jgn tak lipat.
 Sebelum bergerak balik kita breakfast dulu kat gerai nasi lemak tepi pantai..pagi2 udah ada jual sate..
Selepas breakfast singgah jap kat tepi pantai gerai menjual hasil laut.
BSB pun beli le sekilo anak ketam bagan lalang..RM12 je..
sampai rumah bsb masak tomyam anak ketam...sedapppnya.. manis isi dan supnya.
sekian sudah citer camping di bagan lalang...
lepas kita nak bercamping dimana pulak...
byee..byeee..adiiosss

11 comments:

Rafhani said...

Best jugak ye camping...husband dh lama ajak tapi cam malas..hehehehe.Bila baca entry ni...eh,mcm best la pulak kan?

Kakzakie said...

Seronok jugalah berkhemah. tapi itulah yg takut kalau angin kuat kan..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Salam ukhuwah BBS,

Dah lama akak tak gi camping.. tengok BBS sekeluarga macam best je.. Tak sunyi lah ye ramai yg berkhemah sama tu :)

Akak follow #212 jemputlah ke blog kecik akak ye :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

rafhani:kalau nak camping tengok tempat...macam kat bagan lalang nie, air laut tak berapa bersih dan toilet pulak tghmlm tutup..

kakzakie:mula2 takut gak..tapi alhamdullilah..ok je.

Hayati:tq sudi follow saya..saya pun dah follow akak..

εïзmummyHazaεïз said...

bestnye BSB, bestnyerrrrr
Nak try la lepas ni. BSB nak kena mintak kebenaran dari sape2 x? Majlis ke?

AMIIZAA said...

BSB bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....mesti anak-anak enjoy:):):)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

haza:tak payah..just cari tapak yg sesuai pacak khemah..siap..tapi kat bagan lalang nie air lautnya tak berapa bersih dan toilet pulak kul 11.30 mlm dah tutup..kul 8.00pg baru bukak..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Amiza:anak2 memang enjoy pengalaman baru buat mereka..

Myra Jay said...

Bestnye bersantai berkhemah gini..
Mengeratkan hubungan kekeluargaan :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

MJ:insyaallah..gitu le yg diharapkan.

Myra Jay said...

Wahhh syoknya bawak budak2 ber camping, tepi laut lak tu :D